Κόσμος

Νέες απειλές από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική η Άγκυρα μετά τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί, λέει ο Ακάρ. "Μαστίγιο και καρότο" από του Τούρκο υπουργό με αναφορές και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συμμέτοχο στα κέρδη του φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο θέλει το ψευδοκράτος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ακάρ δήλωσε -όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή- στο πλαίσιο της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα” που βρίσκεται σε εξέλιξη: «Η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί. Έχει δικαιώματα στην περιοχή. Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα με αυτά τα δεδομένα».

Για να μην γίνει καμιά παρανόηση μάλιστα ο Ακάρ έσπευσε να τονίσει: «Στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο εργαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας».

Πιστός στην τακτική του “μαστιγίου και του καρότου” ο Τούρκος υπουργός, είχε φροντίσει νωρίτερα να αναφερθεί στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα. «Με την γειτονική χώρα Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο. Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

Το “καλό” το φύλαγε για το τέλος των δηλώσεών του, λέγοντας: «Βέβαια στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή