Κόσμος

Brexit: Υπέρ της παραμονής οι Εργατικοί σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος

Το Εργατικό Κόμμα θα στηρίζει την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος για το Brexit, Κιρ Στάρμερ στο Sky News. «Εάν υπάρξει δημοψήφισμα, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως δέσμευση, αν θέλετε, σε οποιαδήποτε συμφωνία θελήσει να φέρει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Εάν αυτή είναι η θέση της, τότε κατά την άποψή μου η προεπιλογή μας πρέπει να είναι η ‘παραμονή’».

Πάντως ο κ. Στάρμερ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να επιδιώξει να εξασφαλίσει από το Κοινοβούλιο την διεξαγωγή ενός δεύτερο δημοψηφίσματος για το Brexit. Η συζήτηση στο κοινοβούλιο θα διεξαχθεί την Τρίτη και οι βουλευτές θα κληθούν να  ψηφίσουν υπέρ, ή κατά της συμφωνίας για την έξοδο.

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία “πλήρη αβεβαιότητα” εάν τα μέλη του κοινοβουλίου απορρίψουν την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι κατά την γνώμη του, μία ήττα δεν είναι αναπόφευκτη.

“Στην περίπτωση μη θετικής εξέλιξης της ψηφοφορίας την Τρίτη, κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι συνολική αβεβαιότητα – που αποτελεί την μόνη βεβαιότητα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση