Κόσμος

Το… τερμάτισε ο Μπολσονάρο – Υποστηρίζει ότι οι Ναζί ήταν «αριστεροί»

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο. Υποστήριξε ότι ο ναζισμός ήταν ένα αριστερό κίνημα και μάλιστα ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» περί αυτού.

Κατά την επίσκεψή του στο μνημείο και μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ στο Ισραήλ ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο θέλησε να αλλάξει την ιστορία.

Το σχόλιο του Μπολσονάρο έρχεται σε καταφανή αντίφαση με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστότοπο του Μουσείου, ότι το ναζιστικό κίνημα στη Γερμανία προήλθε από ακροδεξιές, ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άνοδο του κομμουνισμού.

Να σημειωθεί πως τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, ότι δηλαδή οι Ναζί ήταν αριστεροί, τον προέβαλε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ερνέστο Αραούζο. Ο Μπολσονάρο όταν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμφωνεί με τον υπουργό του, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σωστά;» Συνέχισε κατόπιν, λέγοντας ότι η ονομασία του ναζιστικού κόμματος ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, περιλάμβανε δηλαδή τον όρο “σοσιαλιστικός”.

Η επίσημη ονομασία ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Παρά την ονομασία όμως, οι Ναζί ακολουθούσαν μια φασιστική και αντισημιτική –και όχι σοσιαλιστική– ιδεολογία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS