Πολιτική

Μετά το Πάσχα ψηφίζεται ο νέος Ποινικός Κώδικας – “Ναι” από τον Βενιζέλο

Υπέρ της μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο δημοτικό σταθμό της Αθήνας (9,84) για τις επικείμενες αλλαγές, στηρίζονται το έργο των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Η δημόσια διαβούλευση στην οποία έχουν τεθεί και τα δύο νομοθετήματα βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 14 Απριλίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου η κατάθεση τους στη Βουλή θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και οι νέοι Κώδικες αναμένεται να ψηφιστούν αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι πρέπει επιτέλους το ποινικό μας δίκαιο να εξορθολογιστεί και να συμβαδίσει με αυτά των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, επισημαίνοντας, ότι δεν μπορεί να τιμωρείται πιο αυστηρά κάποιος για υπεξαίρεση σε ένα δήμο από αυτόν που κατηγορείται για τρομοκρατική ενέργεια με ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, τόνισε ότι “ο ποινικός κώδικας οφείλει να αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο νομοθέτημα και όχι να συνθλίβεται διαρκώς από δεκάδες ειδικούς ποινικούς νόμους, που καταστούν εν τέλει το ποινικό μας σύστημα διάτρητο”.

Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ούτε λόγος καθυστέρησης ούτε λόγος παράτασης των πολλών συζητήσεων, τα θέματα είναι επιστημονικά, υπάρχει ένας διεθνής διάλογος και πρέπει με ψυχραιμία, με επιστημοσύνη και σε απόλυτη, ας το πούμε έτσι, συνομιλία με τα διεθνώς συμβαίνοντα να προχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

“Μετά από 70 χρόνια”, σημείωσε, “ας ακούσουμε τους έγκριτους νομικούς και ας προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του ποινικού μας συστήματος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1