Πολιτική

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές

Μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα έναντι στου ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου αναφορικά με τις ευρωεκλογές σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει προβάδισμα εννέα μονάδων. Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Στη συνέχεια ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6,2% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%. Από τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9%, το Ποτάμι με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,6%, οι ΑΝΕΛ με 1% και το ΜέΡΑ 25 με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 17,6% ενώ το 4,1% επιλέγει άλλο κόμμα.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διαφορά 8,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το ποσοστό της ΝΔ φτάνει το 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6% ΚΑΙ το ΚΚΕ με 5,9%. Από τα υπόλοιπα κόμματα η Ένωση Κεντρώων έχει ποσοστό 2%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, η Ελληνική Λύση με 1,5% , το Ποτάμι και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,3% αντίστοιχα και οι ΑΝΕΛ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Στο 18% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ το 2,7% επιλέγει άλλο κόμμα.

Στο ερώτημα που θέτει η δημοσκόπηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,5%, ο Αλέξης Τσίπρας 26,6% ενώ “κανένας από τους δυο” απαντά το 32,4%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ σε κανένα σενάριο μετά τις εκλογές
«Πρέπει να γίνουμε δύναμη αλλαγής, να πείσουμε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση με τη γλώσσα της ανασυγκρότησης, ένα μεγάλο "ναι" σε μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος»
Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 28 Μαρτίου 2026  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ