Πολιτική

Χαρίτσης: Κάποιοι πασχίζουν να επαναφέρουν το ΔΝΤ από το παράθυρο

Στο ΔΝΤ, το οποίο η κυβέρνηση πασχίζει να... διώξει σε αντίθεση με άλλους, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ενώ η κυβέρνηση διώχνει από την πόρτα το ΔΝΤ, κάποιοι άλλοι πασχίζουν να το επαναφέρουν από το παράθυρο, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8.

Τα… καρφιά που έριξε ο Χαρίτσης

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «οι θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για μείωση του κατώτατου μισθού, για ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ και δίδακτρα στην εκπαίδευση, ταυτίζονται με τις πιο ακραίες συνταγές του ΔΝΤ, οι οποίες, όπου εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση των ανισοτήτων και διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε ότι «η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και να προστατευθεί η δημοκρατία».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ως τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της ΕΕ και τόνισε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας «είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στην ακροδεξιά γιατί απαντά στα υπαρξιακά διλήμματα της ΕΕ. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη ανταπόκριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, και θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 5
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι με «γαλλικά» και αναφορές σε Κέλλα και Βορίδη – «Του λέω ρε ό,τι έχεις βγάλτο στον αέρα να πάει να γ@μ@θ@@»
Στους διαλόγους που δημοσιοποιούνται σήμερα (02/07/25) πρωταγωνιστές της υπόθεσης κάνουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μάκης Βορίδης
Εργασίες συγκομιδής ελαιοκάρπου. Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 . (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 44
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7