Κόσμος

ΗΠΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για Βενεζουέλα!

Τα επόμενα βήματα των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα εξετάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Παράλληλα, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη!

Ο προσωρινός επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Σάναχαν, παραμένει στην Ουάσινγκτον για να συντονίσει καλύτερα το έργο της κυβέρνησης Τραμπ στη Βενεζουέλα αλλά και την ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με το Μεξικό.

Αυτό είναι και το αντικείμενο της έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

[read4more]

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πάντως, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν λάβει εντολή να προετοιμαστούν για στρατιωτική σύγκρουση στη Βενεζουέλα, όπως για παράδειγμα να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους.

Βενεζουέλα: Ουάσιγκτον καλεί Μόσχα

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πρόκειται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την Τρίτη (30.4.2019) ο Πομπέο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παρενέβη και έπεισε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να μην εγκαταλείψει τη χώρα του.

Ο Μπόλτον, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News, δεν σχολίασε τι ακριβώς γνωρίζει η Ουάσινγκτον για την επέμβαση της Μόσχας, ξεκαθάρισε όμως ότι για τις ΗΠΑ δεν είναι καλοδεχούμενη.

“Αυτό είναι το δικό μας ημισφαίριο. Δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνουν εδώ οι Ρώσοι. Είναι λάθος εκ μέρους τους. Δεν θα οδηγήσει στη βελτίωση των σχέσεων”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη