Πολιτική

Καραμανλής: Παρέμβαση ενόψει ευρωεκλογών – Το μήνυμα στους συνεργάτες του

“Όλοι στρατευμένοι για τη μεγάλη νίκη” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κώστας Καραμανλής ενόψει των ευρωεκλογών στους συνομιλητές του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της RealNews όποιος προσέρχεται στο γραφείο που βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής, βλέπει πρώην υπουργούς βουλευτές υποψήφιους ευρωβουλευτές, υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους να περιμένουν να τον συναντήσουν.

Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής με τον ίδιο να είναι αισιόδοξος και παράλληλα να στέλνει μήνυμα συστράτευσης για τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. Μάλιστα, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο πως ο Κ. Καραμανλής την εβδομάδα που έρχεται θα έχει ακόμα πιο ενεργό συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να παρευρεθεί στην ανοιχτή συγκέντρωση στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα δώσει το παρών στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική της εκστρατεία η ΝΔ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η RealNews, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τοπικά στελέχη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Θεσσαλονίκη και π Μακεδονία αποτελούν την αφετηρία και την έδρα του μακροβιότερου προέδρου της Ν.Δ. (εκλέγεται ανελλιπώς από το 1989 στην Α’ Θεσσαλονίκης). Πέρα, όμως από αυτό, κατά πάσα πιθανότητα τα επόμενα 24ωρο ο Κ. Καραμανλής θα προχωρήσει και σε δημόσια παρέμβαση, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλους τους πολίτες λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της 26ης Μαΐου. Εξάλλου, είναι κοινώς αποδεκτά ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει το δημοφιλέστερο πρόσωπο της κεντροδεξιάς παράταξης ενώ αποδεικνύει πως μπορεί να συσπειρώσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Πάντως την τελευταία φορά που ο Καραμανλής τοποθετήθηκε δημοσίως δεν έμεινε σε μια απλή ανακοίνωση, αλλά έκανε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Συγκεκριμένα, στην έναρξη του 12ου Συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Δεκέμβριο υποστήριξε πως μόνο η παράταξη της Ν.Δ. μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και να άρει τις αδικίες που υπέστησαν οι ασθενέστεροι στα χρόνια της κρίσης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει ότι το ενδιαφέρον πρέπει να εστιάζεται στην κοινωνική συνοχή και ο άνθρωπος να είναι το επίκεντρο των πολιτικών.

«Στόχος μας είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία για κυβέρνηση ισχυρή και σταθερή με ορίζοντα τετραετίας. Κυβέρνηση που Θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αποτελεσματικά σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Κυβέρνηση που Θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη. Που Θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους που επλήγησαν περισσότερο και άδικα στα χρόνια της κρίσης», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ δίνοντας το στίγμα του. Και προσέθεσε πως «την προοπτική αυτή μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να εξασφαλίσει”, στέλνοντας μηνύματα όχι μόνο στους αναποφάσιστους πολίτες αλλά και σε πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ που τα τελευταία χρόνια είχαν απομακρυνθεί από την κεντροδεξιά παράταξη.

Μαζί με τον Μεϊμαράκη

Πάντως και την εβδομάδα που πέρασε ο Κ. Καραμανλής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η παρουσία του βέβαια εκεί την περασμένη Τετάρτη δείχνει και τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο πολιτικών, αφού ο πρώην πρωθυπουργός δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε κομματικές εκδηλώσεις. Ο Κ. Καραμανλής τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά οι Θεσσαλονικείς γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο μέσα και έξω από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, προχώρησε μάλιστα και σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει.

Μετά το τέλος της ομιλίας ο Ευ. Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος της «γαλάζιας»Διοικούσας Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, Τάσος Σπηλιωτόπουλος του ζήτησαν να ανέβει στο βήμα. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αποδέχθηκε τελικά την πρόταση, ενώ τον πλαισίωναν ο Ευ. Μεϊμαράκης και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν, ενώ όλοι – με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό – έστειλαν μηνύματα νίκης.

Πηγή: RealNews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 34
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 20
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου