Κόσμος

Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Ντέιβιντ Γκοκ επιβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη.

«Με δεδομένο το ότι υπήρξα μέλος της κυβέρνησης αφότου ανέλαβε την εξουσία η Τερέζα Μέι, νομίζω ότι το προσήκον για εμένα είναι να υποβάλω την παραίτησή μου σε εκείνην», αναφέρει ο Γκοκ σε γραπτή τοποθέτησή του που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times [1].

Στα μέσα της εβδομάδας, οι Τάιμς του Λονδίνου έγραψαν ότι ο Γκοκ είχε σκοπό να παραιτηθεί την Τετάρτη και ότι το ίδιο ενδεχόμενο εξέταζαν ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και ο Ρόρι Στιούαρτ, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, προτού ο Μπόρις Τζόνσον αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού, αφού επιβεβαιωθεί η σίγουρη για τους περισσότερους νίκη του στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών κι επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 2
Βίντεο με Ισραηλινούς πιλότους που επιχειρούν πάνω το Ιράν – Ο στόχος τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion»
Οι Ισραηλινοί πιλότοι, τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion» ο στόχος ήταν ένας: Η αεροπορική υπεροχή πάνω από το Ιράν, εξουδετερώνοντας τα ιρανικά συστήματα αεράμυνας
Καπνός υψώνεται από φωτιά, καθώς συνεχίζεται ο αεροπορικός πόλεμος Ισραήλ-Ιράν, στην Τεχεράνη