Κόσμος

Free ASAP Rocky και νέο τιτίβισμα Τραμπ με καρφιά κατά της Σουηδίας!

Ο Ντόναλντ Τραμπ tweet-αρε ξανά για τον ράπερ ASAP Rocky που κρατείται στη Σουηδία μετά από καυγά σε δρόμο της Στοκχόλμης. Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα τα έβαλε με τη Σουηδία γιατί δεν αφήνει ελεύθερο τον γνωστό ράπερ.

«Δώστε στον ASAP Rocky την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του. Κάνουμε τόσα πολλά για τη Σουηδία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί αντίστροφα. Η Σουηδία πρέπει να επικεντρωθεί στο πραγματικό πρόβλημά της με την εγκληματικότητα», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας φυσικά και το απαραίτητο hashtag #Free Rocky.

Και δεν σταμάτησε εκεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Τα έβαλε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λέβεν, από τον οποίο δήλωσε «πολύ απογοητευμένος» γιατί δεν αφήνει ελεύθερο στον ASAP Rocky!

asaprocky
Ο ASAP Rocky – Φωτογραφία Reuters

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Σουηδό πρωθυπουργό Στέφεν Λέβεν γιατί είναι ανίκανος να δράσει. Η Σουηδία απογοήτευσε την Αφρο-Αμερικανική μας κοινότητα στις ΗΠΑ. Παρακολούθησα τα βίντεο του ASAP Rocky, τον οποίο ακολούθησαν και παρενόχλησαν ταραχοποιοί. Συμπεριφερθείτε στους Αμερικανούς δίκαια».

Τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ (που δεν κάνει πρώτη φορά παρέμβαση για τον γνωστό ράπερ) ακολούθησαν την είδηση ότι ο βραβευμένος με Grammy ράπερ, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη επίθεση μετά από καυγά σε δρόμο της Στοκχόλμης στις 30 Ιουνίου, θα παραμείνει υπό κράτηση σε φυλακή της Σουηδίας.

Ο ράπερ, ο οποίος ήταν στη Σουηδία για συναυλία έκανε βόλτα στη σουηδική πρωτεύουσα με τη συνοδεία του, όταν συνέβη το περιστατικό. Ο ASAP Rocky δημοσίευσε αρχικά βίντεο στο Instagram, στα οποία ανέφερε ότι τους παρακολουθούσαν δύο νεαροί. «Δεν τους γνωρίζουμε και δεν θέλουμε προβλήματα» έγραψε στη λεζάντα ενός από τα βίντεο. «Μας ακολουθούν εδώ και τέσσερα τετράγωνα».

Σε ένα άλλο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που ανέβασε ο ράπερ έγραψε ότι ένας από τους νεαρούς χτύπησε ένα άνδρα της ασφάλειάς του «στο πρόσωπο με ακουστικά».

https://youtu.be/m2OLIowzwQI

Αργότερα δημοσιεύθηκαν από άλλους χρήστες των social media φωτογραφίες που δείχνουν πώς ο ράπερ άρπαξε το νεαρό, τον έριξε στο έδαφος και μαζί με τους συνοδούς του τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν. Άλλα δυο άτομα κρατούνται στη Σουηδία για την υπόθεση.

Ο Σουηδός εισαγγελέας Ντάνιελ Σούνεσον ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός ράπερ ASAP και άλλα δύο άτομα κατηγορούνται για επίθεση βάσει αποδεικτικών στοιχείων που δεν είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

asaprocky
Φωτογραφία Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Σουηδό πρωθυπουργό το περασμένο Σαββατοκύριακο και «προσφέρθηκε να εγγυηθεί προσωπικά για την αποφυλάκισή του ράπερ», κάτι που δεν αποτελεί επιλογή σύμφωνα με το σουηδικό δίκαιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1