Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Έπεσε το ξύλο της… αρκούδας – Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα!

Πεδίο μάχης η πόλη Γουέν Λονγκ στο Χονγκ Κονγκ όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει χιλιάδες ακτιβιστές.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (20 & 21.7.2019) τα μέλη μιας συμμορίας στο Χονγκ Κονγκ.

HONGKONG EXTRADITION

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη Γουέν Λονγκ, όπου είχε σημειωθεί η επίθεση, παρά την άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει τη διαδήλωση για λόγους ασφαλείας.

Διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και μπουκάλια, έστησαν οδοφράγματα χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά από τον δρόμο και ομπρέλες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

HONGKONG EXTRADITION

Η αστυνομία, η οποία είχε επικριθεί ευρέως γιατί απέτυχε να προστατεύσει τους πολίτες από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων για τον έλεγχο του πλήθους.

Την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές έφευγαν από την περιοχή καθώς έπεφτε το σκοτάδι, πολλές εκατοντάδες ακόμη παρέμειναν. Πολλοί κρατούσαν ραβδιά και αυτοσχέδιες ασπίδες από ξύλο, ιστιοσανίδες, χαρτόνι και άλλα υλικά.

HONGKONG EXTRADITION

Την περασμένη Κυριακή (21.7.2019), περίπου 100 άνδρες με λευκά πουκάμισα επέδραμαν στον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό της Γουέν Λονγκ μερικές ώρες μετά την πορεία που πραγματοποίησαν οι διαδηλωτές στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ και την επίθεση εναντίον του Γραφείου Σύνδεσης της Κίνας – του κύριου συμβούλου της εξουσίας του Πεκίνου στην πρώην βρετανική αποικία.

HONGKONG EXTRADITION

Οι άνδρες επιτέθηκαν σε διαδηλωτές ντυμένους στα μαύρα που επέστρεφαν από το νησί Χονγκ Κονγκ, περαστικούς, δημοσιογράφους και βουλευτές με σωλήνες και γκλομπ, τραυματίζοντας 45 ανθρώπους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ