Κόσμος

Νίκη Τραμπ για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Μπορεί ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι να αντέδρασαν στο βέτο του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με νομοσχέδια για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία αλλά η Γερουσία δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε θέσει βέτο σε νομοσχέδια που ενέκρινε το Κογκρέσο για να εμποδιστεί η πώληση ορισμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία. Η Γερουσία δεν κατάφερε να ανατρέψει το «μπλόκο» του Αμερικανού προέδρου στα νομοσχέδια.

Με το αποτέλεσμα να φθάνει τις 45 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά, δεν διαμορφώθηκε η πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται για να ανατραπεί το βέτο του Αμερικανού προέδρου.

Πέντε από τους 53 Ρεπουμπλικάνους του σώματος τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της προεδρικής αρνησικυρίας. Δεκαπέντε μέλη της Γερουσίας δεν ψήφισαν.

Αναμένεται να διεξαχθούν άλλες δύο ψηφοφορίες, για την ανατροπή του βέτο του προέδρου στα νομοσχέδια για την απαγόρευση της πώλησης προηγμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια
Στο δικαστήριο ράπερ συγκροτήματος της Ιρλανδίας - Ύψωσε σε συναυλία τη σημαία της Χεζμπολάχ, κατηγορείται για τρομοκρατία
Στο «μικροσκόπιο» βίντεο των μελών του συγκροτήματος καθώς φέρεται να έλεγαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και κατηγορούσαν το Ισραήλ για «γενοκτονία στη Γάζα»
Kneecap