Κόσμος

Τραμπ: Μπορεί ο Κιμ να παραβίασε αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά…

Ο Τραμπ μέσω twitter -φυσικά- έπλεξε το εγκώμιο του «οραματιστή» ηγέτη της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τη... νέα εκτόξευση πυραύλου!

Λιγότερο από μια μέρα μετά το «no problem» με το οποίο σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα δήλωσε ότι οι δοκιμές αυτές της Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να παραβιάζουν τη συμφωνία που έχει συνάψει ο ίδιος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Χθες, ο ένοικος του Λευκού Οίκου, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Οχάιο, δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.

Σήμερα, με σειρά από tweets του, δήλωσε βέβαιος για τις προθέσεις του Κιμ, παρά τον τρίτο γύρο πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

«Ο πρόεδρος Κιμ δεν θέλει να με απογοητεύσει με μια παραβίαση εμπιστοσύνης, έχει πάρα πολλά να κερδίσει η Βόρεια Κορέα…Επίσης πάρα πολλά να χάσει», είπε ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, σημειώνοντας ότι αυτές οι στρατιωτικές δοκιμές δεν αποτελούν «παραβίαση» της διακήρυξης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη στη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2018.

Αυτές οι εκτοξεύσεις «ίσως» από την άλλη πλευρά να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε εκ νέου πυραύλους άγνωστου τύπου, πάντως κατά τα φαινόμενα μικρού βεληνεκούς, από τις ανατολικές της ακτές, προχωρώντας στην τρίτη δοκιμή όπλων σε μία εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αισιόδοξος ο Τραμπ: Πιο κοντά σε λύση για την Ουκρανία από ποτέ – «Πολυεθνική δύναμη» στην περιοχή ζητά η ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρότειναν να ηγηθούν μιας «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία και να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό που θα περιοριστεί σε 800.000 ένστολους
Ντόναλντ Τραμπ 7
Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των απειλών, ιδίως από την πλευρά της Ρωσίας που έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία