Κόσμος

Πλοίο της ΜΚΟ Mission Lifeline διέσωσε 100 μετανάστες στη Μεσόγειο

Περίπου 100 μετανάστες διέσωσε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Mission Lifeline. Το πλοιάριο που επέβαιναν είχε ξεφουσκώσει και σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Mission Lifeline ανακοίνωσε απόψε ότι διέσωσε στη Μεσόγειο περίπου 100 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό, υποστηρίζοντας ότι το πλήρωμα του σκάφους της, του Eleonore, απειλήθηκε από τη λιβυκή ακτοφυλακή.

Οπως ανέφερε η οργάνωση, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες είχε ήδη ξεφουσκώσει, όταν οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν κατεπειγόντως στο διασωστικό σκάφος. Το Eleonore, μήκους είκοσι μέτρων, πλέει υπό γερμανική σημαία.

“Ένα στρατιωτικό σκάφος της ακτοφυλακής της Λιβύης πλησίασε με μεγάλη ταχύτητα και απείλησε το πλήρωμα” αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ανέφερε η οργάνωση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί ότι το Lifeline, ένα άλλο σκάφος της ίδιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, με σημαία Ολλανδίας, κατασχέθηκε τον Ιούνιο από τη Μάλτα, όπου είχε ελλιμενιστεί μεταφέροντας περισσότερους από 230 μετανάστες. Ο πλοίαρχός του, ο Κλάους-Πέτερ Ράις, κατηγορείται από τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας για παράβαση των κανόνων επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της λιβυκής ακτοφυλακής. Καταδικάστηκε σε υψηλό πρόστιμο για παρατυπίες σχετικές με την εγγραφή του πλοίου στο νηολόγιο, αλλά έχει ασκήσει έφεση. Ο Ράις έχει αναλάβει τώρα πλοίαρχος του Eleonore.

Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν 73 μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της αρμοδιότητάς τους. Όλοι τους μεταφέθηκαν ήδη στο νησί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 12