Πολιτική

Θεοχάρης: Μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν οι αποφάσεις για το πλαίσιο των Airbnb

Σε γραπτή δήλωση μετά τα δημοσιεύματα περί επιβολής φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στιλ Airbnb προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το βράδυ της Παρασκευής (20.9.2019).

Στη γραπτή παρέμβασή του ο κ. Θεοχάρης σχετικά με τη φημολογία περί φορολόγησης των Airbnb ξεκαθαρίζει τα εξής:

“Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός. Η ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και θα αποτελέσει συνολική κυβερνητική πρόταση.

Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών”, καταλήγει η ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα για Airbnb

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα την Παρασκευή (20.9.2019) το υπουργείο Τουρισμού φερόταν να εξέταζε την επιβολή “τέλους διαμονής” και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Τα ίδια σενάρια ανέφεραν ότι ο Χάρης Θεοχάρης, σχεδίαζε να προωθήσει στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η οποία θα διαφοροποιείτο σημαντικά σε σχέση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου 16
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ