Πολιτική

Θεοδωρικάκος – ΗΠΑ: “Να ψηφίζει και η ομογένεια στις ελληνικές εκλογές”!

"Nα ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου και να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος", επισημαίνει με δηλώσεις του, από τις ΗΠΑ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βουλευτές και κόμματα να ακούσουν τη φωνή της ομογένειας και να υπερψηφίσουν τη δυνατότητα ψήφου από τον τόπο κατοικίας, σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά από συναντήσεις που είχε με τον Αρχιεπίσκοπo Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Οι επαφές του υπουργού με ομογενειακές οργανώσεις γίνονται εν όψει του νόμου που προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Θεοδωρικάκος: Τον Οκτώβριο το σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο κ. Θεοδωρικάκος, από κοινού με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των επαγγελματικών οργανώσεων της Ομογένειας, της Εκκλησίας, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων των ΗΠΑ.

[read4more]

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως οι ομογενείς “αντιμετωπίζουν με ανυπομονησία την απόφαση να τους διευκολύνει το ελληνικό κράτος, να ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές από τον τόπο που κατοικούν”, καθώς και ότι “περιμένουν με μεγάλη χαρά και προσδοκία τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που θα φτάσει στη Νέα Υόρκη και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ”.

Ο υπουργός Εσωτερικών τούς ενημέρωσε ότι επιδίωξή του είναι εντός του Οκτωβρίου να παραδώσει στον πρωθυπουργό σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, το οποίο όπως είπε, θα στηρίζεται στη χρήση της επιστολικής ψήφου, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 9
Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του»
Στην αρχή του βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε οι ακόλουθοί του και όσοι τον παρακολουθήσουν να μην τον αποκαλέσουν «σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού», λόγω των όσων θα πει στη συνέχεια
Αχιλλέας Μπέος
22
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Δεν πιστεύω στο αφήγημα των «ήρεμων νερών», η χώρα θα υπερασπιστεί τα σύνορά της
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα αποτροπής από το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν έχει την παραμικρή διεκδίκηση», αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της
Νίκος Δένδιας 50