Κόσμος

Αφγανιστάν: 4 οι νεκροί από την επίθεση στο προεκλογικό κέντρο – Μεταξύ τους ένα παιδί

Ένας Αφγανός δημοσιογράφος πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο, αφού υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη χθες Τρίτη (24.09.2019) από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο κεντρικό προεκλογικό κέντρο του προέδρου Άσραφ Γάνι στην πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν.

Ο Αμπντούλ Χαμίντ Χοτάκι είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται σε επίθεση ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. «Ο δημοσιογράφος μας τραυματίστηκε στην έκρηξη στο προεκλογικό κέντρο του Γάνι την Τρίτη και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του», δήλωσε ο Σεντικουλάχ Χαλίκ.

Ο Χοτάκι βρισκόταν σε γειτονικό νοσοκομείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Τρεις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτή, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ επτά άλλοι τραυματίστηκαν, επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κανταχάρ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

26 νεκροί την προηγούμενη εβδομάδα

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν επιτεθεί εναντίον προεκλογικής συγκέντρωσης του Γάνι την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Σαρικάρ, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους.

Με 13 θανάτους δημοσιογράφων το 2018, το Αφγανιστάν ήταν η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τα μέλη του Τύπου, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Σε μία μόνο ημέρα πέρυσι εννέα δημοσιογράφοι που κάλυπταν μια επίθεση σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ, ενώ ένας άλλος δέχθηκε πυροβολισμό, στην πιο αιματηρή ημέρα για τον αφγανικό Τύπο από το 2001.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας