Πολιτική

Τσίπρας για Novartis: Επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών από τη ΝΔ

Στην προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, αλλά και στην ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαρίσει παράλληλα ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στο γεγονός ότι η ΝΔ τον βγάζει εκτός κάδρου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. «Ό,τι παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο» αναμένεται να επισημάνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

[read4more]

Πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημ. Παπαγελόπουλο, θα μιλήσουν για το θέμα άλλοι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Λάππας, ο Παύλος Πολάκης, Γ. Γκιόλας και ο  Γ. Ραγκούσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Δ. Τζανακοπουλος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση περιμένουν να δουν τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ –αν θα ανεβάσει ιδιαίτερα ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης – καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στην 7η Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρουν τον λόγο θα επισημαίνουν ότι «η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της» και ότι «με αυτή την ενέργεια συνεχίζει την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν».

Όλοι οι ομιλητές θα κινηθούν γύρω από την αρχή ότι «η προανακριτική θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες» αναμένεται να τονίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης οι ομιλητές θα αναφέρουν ότι «το μεγάλο και υπαρκτό σκάνδαλο είναι αυτό της Novartis. Της υπερκοστολόγησης φαρμάκων με υπουργικές υπογραφές τα χρόνια των μνημονίων. Της ζημίας δισεκατομμυρίων για το Δημόσιο και τους φορολογούμενους. Τώρα η ΝΔ» θα αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «συνεχίζει με ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό του αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό και της συγκάλυψης. Αλλά δεν αποσκοπεί μόνο στον αποπροσανατολισμό. Θέλει να τρομοκρατήσει τους δικαστικούς λειτουργούς που συνεχίζουν τις έρευνες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης