Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης για την υπόθεση της Novartis είναι πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επισημαίνουν ότι αυτά που λέει και κάνει το στέλεχος της ΝΔ, αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η αναφορά που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι “μπορεί να χρηματίστηκε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων” πυροδότησε όπως ήταν φυσικό την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα και οδήγησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για γκεμπελισμό.

«Το είπε άλλωστε και μόνος του ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι δεν έχει στοιχεία γι’ αυτά που λέει. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ζωή να βγαίνει ο υπουργός και να παραδέχεται δημοσίως ότι το έκανε μόνο για να δείξει ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει σ’ εμάς!» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν: «Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι.

Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξης του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του; Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί».

Click4more: Γεωργιάδης για Τσίπρα – Πολάκη: Αν είχα στοιχεία εναντίον τους θα πήγαινα στον εισαγγελέα

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας του Ελβετικού ντοκιμαντέρ για το θέμα της Novartis και όσων  είπε εκεί: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΝΔ.

Η δήλωση αυτή πυροδότησε την έντονη αντιπαράθεση του υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι δεν αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός ότι η δήλωση περί «χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα» έγινε την ημέρα που απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου να εξαιρεθεί από την υπόθεση η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis, λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

«Όμως μέσα στη δικογραφία η οποία έφτασε στη Βουλή συνοδεύοντας το αίτημα άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου περιλαμβάνονται και πολλά στοιχεία – για αντίστοιχα αδικήματα- που αφορούν και τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις προκλητικές αποφάσεις που πήρε προς όφελος της Novartis» υποστηρίζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Άρα έχει κάθε λόγο να κάνει ακρότητες αφού έχει χάσει την ψυχραιμία του» προσθέτουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Είμαστε περήφανοι, δεν λύγισαν, δεν λιγοψύχησαν» δηλώνουν στο newsit.gr συγγενείς των εκτελεσθέντων
Τα 12 ιστορικά ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν προς δημοπράτηση στο eBay και εξετάζει το ΥΠΠΟ φωτίζουν για πρώτη φορά τις τελευταίες στιγμές των 200 της Πρωτομαγιάς του ’44, ενώ συγγενείς μιλούν για «ανατριχίλα» και υπερηφάνεια και εντείνονται οι πιέσεις να αποκτηθούν από το κράτος
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή