Κόσμος

Βρετανία: Προβάδισμα 17 μονάδες στους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον!

Προβάδισμα από 8 έως 17 μονάδες διατηρούν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον επί των Εργατικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, όπως δείχνουν πέντε δημοσκοπήσεις.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία ORB για λογαριασμό της εφημερίδας “Sunday Telegraph”, φέρνει το κόμμα του πρωθυπουργού Τζόνσον να προηγούνται με ποσοστό 36%.

Οι Εργατικοί συγκεντρώνουν 28%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 14% και το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ 12%.

Άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Opinium για τον “Observer”, δίνει στους Τόρις ποσοστό 42%, στους Εργατικούς 26%, στους Ελεύθερους Δημοκράτες 16% και στο κόμμα Brexit 9%.

Οι δύο αυτές δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν στις 30 – 31 Οκτωβρίου και 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Ipsos MORI που έγινε τηλεφωνικά στις 25 – 28 Οκτωβρίου, έδινε προβάδισμα 17 μονάδων τους Συντηρητικούς, με ποσοστό 41% έναντι 24% για τους Εργατικούς.

Σε αυτήν τη δημοσκόπηση οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό τους (20%), ενώ αντίθετα το κόμμα του Φάρατζ (Brexit) πέφτει στο 7%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3