Κόσμος

Αυστραλία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αυστραλία συνεχίζουν και σήμερα προσπάθειες να περιορίσουν τις πυρκαγιές που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην Αυστραλία καθώς οι συνθήκες αναμένονται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες, με την πυροσβεστική να προειδοποιεί ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει τόσο δύσκολη που δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Πάνω από 70 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, τη πολιτεία της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία ενώ δύσκολα τα πράγματα θα είναι και σε άλλες πόλης, μεταξύ των οποίων και το Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Με τόσες πολλές πυρκαγιές να καίουν ήδη, σπίτια και ζωές θα κινδυνεύσουν», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε ανάρτηση στο Twitter. «Εάν απειλείστε από πυρκαγιά, ίσως και να μην λάβετε βοήθεια».

australia
photo Reuters

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία από την Παρασκευή, όταν έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ οι πυρκαγιές για τις οποίες εκδόθηκαν προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και τουλάχιστον 150 σπίτια καταστράφηκαν. Πέντε άνθρωποι είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι από τις αρχές χθες το απόγευμα, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα ότι έχουν εντοπιστεί.

Σε κέντρο υποδοχής πυροπαθών στην πόλη Ταρί, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επαίνεσε το έργο των πυροσβεστών, των εθελοντών και των μελών της κοινότητας αλλά προειδοποίησε ότι επίκεινται δύσκολες ημέρες. «Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε και η Τρίτη φαίνεται πιο δύσκολη», δήλωσε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Πρόκειται ήδη για μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση που έχει ζήσει η Αυστραλία και αυτό πριν καν μπει το καλοκαίρι του Νότιου Ημισφαιρίου, ενώ τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ξηρασία.

australia
photo Reuters

Έως σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), περίπου οι μισές από τις πάνω από 70 πυρκαγιές που κατακαίουν στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονταν ανεξέλεγκτες, με μία εξ αυτών να φθάνει σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης.

Βορειότερα, στο Κουίνσλαντ, πάνω από 50 πυρκαγιές ήταν ενεργές. Χιλιάδες κάτοικοι στο Κουίνσλαντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του και οι αρχές προειδοποίησαν ότι την Τετάρτη αναμένεται ότι θα υπάρχει ακόμα υψηλότερος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Πραγματικά δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις, σημαντικές βροχοπτώσεις, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και πιθανόν και στις αρχές της νέας χρονιάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικ Γουάσινγκ, ο υπηρεσιακός επικεφαλής της πυροσβεστικής και των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης του Κουίνσλαντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ