Κόσμος

Συρία: Δυο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές στη Δαμασκό

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και μερικοί τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Δαμασκού, μετέδωσαν σήμερα τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

O εκπρόσωπος του στρατού στο Ισραήλ Αβιχάι Αντραΐ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter ότι: «Μαχητικά αεροσκάφη επέδραμαν εναντίον δεκάδων στρατιωτικών στόχων που ανήκαν στην ιρανική Δύναμη Κουντς και στον συριακό στρατό εντός της συριακής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων εδάφους-αέρος, αρχηγείων, αποθηκών όπλων και στρατιωτικών βάσεων, σε αντίδραση για τη χθεσινή εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία εναντίον του Ισραήλ».

Η Δύναμη Κουντς — επίλεκτη μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, ειδικού σώματος των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων — φέρεται να εκτελεί επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για τις ενέργειες στο συριακό έδαφος και το προειδοποιούμε να μην επιτρέψει να εξαπολυθούν άλλες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», τόνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με αποφασιστικότητα και για όσο διάστημα είναι απαραίτητο εναντίον της ιρανικής παρουσίας στη Συρία», πρόσθεσε.

Click4more: Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Συρίας

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταστρέψει τους περισσότερους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τη Δαμασκό προτού πλήξουν τους στόχους τους, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους περίπου στις 01:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από τα Υψίπεδα του Γκολάν και το Μαργιαγούν στον νότιο Λίβανο.

Τα σημερινά πλήγματα σημειώνονται μία ημέρα αφού το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε πέντε ρουκέτες εναντίον θέσεων νότια της Δαμασκού, πολλές από τις οποίες αναχαιτίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία