Κόσμος

Χιλή: Έκκληση της κυβέρνησης να τερματισμό των βίαιων διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση στη Χιλή εξέπεμψε χθες έκκληση για κατευνασμό της βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της κοινωνικής δυσαρέσκειας, που για πέντε εβδομάδες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 23 ανθρώπους και έχει προκαλέσει πάνω από 2.000 τραυματίες.

«Θέλω να εκπέμψω μία βαθιά κι ειλικρινή έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καλέσουν σε ειρήνευση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στη Χιλή Γκονσάλο Μπλούμελ. Το να κατορθώσουμε και να επιτύχουμε την ανάκτηση της γαλήνης «είναι η πιο σημαντική αποστολή που έχουμε σήμερα ως χώρα», πρόσθεσε.

Χθες, οι αρχές στη Χιλή ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου, έχει φθάσει στους 23, μετά τον θάνατο ενός 13χρονου μία ημέρα πριν στην Αρίκα (Βόρεια), ο οποίος «παρασύρθηκε από φορτηγό στη διάρκεια διαδήλωσης».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το θύμα βρισκόταν σε οδόφραγμα, που είχε στηθεί με λάστιχα στην Αρίκα (2.800 χλμ βορείως του Σαντιάγο κοντά στα σύνορα με το Περού). Ένας οδηγός έπεσε πάνω στους διαδηλωτές, σκοτώνοντας τον έφηβο και τραυματίζοντας «σοβαρά» έναν ενήλικο που τον συνόδευε, σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα. Ο οδηγός συνελήφθη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν