Πολιτική

Έρχονται αλλαγές στις χρεώσεις των data στα κινητά!

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας είχε σήμερα (06.12.2019) στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Και φαίνεται πως οι εκπρόσωποι των εταιριών δεσμεύτηκαν σε αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική για τα data.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στη τιμολογιακή πολιτική των εταιριών σε ό,τι αφορά στη χρέωση δεδομένων (data).

Την αλλαγή στις χρεώσεις των data στα κινητά είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsit.gr. Ο κ. Πιερρακάκης, που ήταν παρών στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε πει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν νεότερα από το μέτωπο των χρεώσεων στην κινητή τηλεφωνία, σημειώνοντας πως οι εταιρείες ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να κάνουν πράξη αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο ίδιος: τη μείωση της επιβάρυνσης των συνδρομητών ειδικά για τη χρέωση δεδομένων.

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Σήμερα, στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κάθισαν Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

mitsotakis etairieskinitis

Από κυβερνητικής πλευράς, εκτός του Κυριάκου Πιερρακάκη, παρόντες ήταν ο υφυπουργός, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

mitsotakis etairieskinitis

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε παραγωγικό κλίμα, συζητήθηκαν, εκτός από το ζήτημα του κόστους δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Με την αλλαγή υπουργού ξαφνικά άρχισε η πίεση για τα δεσμευμένα ΑΦΜ» είπε η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική
«Εγώ ζητούσα οδηγίες από τον κ. Μπαμπασίδη, και αυτός παρέπεμπε σε εμένα τον Ξυλούρη να με πιέσει» είπε η πρώην προϊσταμένη Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 8
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα χωρίς χαμηλές τιμές ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για έργα άμυνας που αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 7
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Η στάση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι ειρωνείες Γεωργιάδη και οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη - Πρώτο κρας τεστ η 28η Οκτωβρίου
Κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι τα όποια εσωκομματικά «σύννεφα» έχουν «διαλυθεί», μια δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε πηγαδάκι στη Βουλή, δημιούργησε νέες «αναταράξεις»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 9