Κόσμος

Κύπρος: Προχωρούν κανονικά οι σχεδιασμοί για τον αγωγό EastMed

Κανονικά προχωρούν οι σχεδιασμοί σε σχέση με το έργο που αφορά τον αγωγό EastMed και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση οποιουδήποτε, σύμφωνα με πηγές από την Κύπρο.

Ακολουθείται η διαδικασία που υλοποιείται για όλα τα έργα, επεσήμανε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε πως θα έχουμε και εμείς καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τη γεωλογία μας και τις ανακαλύψεις για να παρθεί μια απόφαση».

Σημείωσε, περαιτέρω, πως υπάρχει αρκετό αέριο για όλα τα έργα αφού ήδη η Κύπρος έχει τα κοιτάσματα “Γλαύκος” και “Καλυψώ” και το Ισραήλ το μισό κοίτασμα Λεβιάθαν για το οποίο ψάχνει ακόμα για αγοραστή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ό,τι αφορά το πότε θα γίνουν οι επόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτό εξαρτάται, για καθαρά τεχνικούς λόγους, από το πότε θα ξεκινήσουν άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τριπλή γεωπολιτική πίεση: Πώς Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα δοκιμάζουν τα όρια της Ευρώπης
Σε έναν κόσμο που ελέγχεται από Πεκίνο, Ουάσινγκτον και Μόσχα, η ΕΕ περνά περίοδο ιστορικής ευαλωτότητας και δεν είναι έτοιμη για τις θυσίες που απαιτεί η νέα εποχή αντιπαραθέσεων, αναλύει το Le Point.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας