Κόσμος

Ελισάβετ: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Τζόνσον το Brexit στις 31 Ιανουαρίου

Η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και της νέας κυβέρνησης είναι να πραγματοποιήσει το Brexit στις 31 Ιανουαρίου δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσίασε τα σχέδια της νέας κυβέρνησης, όπως επιτάσσει η παράδοση, ενώ μετά το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να διαπραγματευθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

elizabeth
photo Reuters
elizabeth
photo Reuters
elizabeth
photo Reuters
elizabeth
photo Reuters

Η εκδήλωση με την παρουσίαση του προγράμματος της κυβέρνησης Τζόνσον από τη βασίλισσα Ελισάβετ, σηματοδοτεί την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να φέρει εις πέρας την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit) από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε η βασίλισσα στα μέλη της άνω και της κάτω βουλής του βρετανικού Κοινοβουλίου.

elizabeth
photo Reuters
elizabeth
photo Reuters

elizabeth

«Στη συνέχεια, οι υπουργοί μου θα επιδιώξουν μια μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα ωφελεί το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα ξεκινήσουν επίσης εμπορικές διαπραγματεύσεις με άλλες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες».

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στην εκδήλωση με τα… πολιτικά και όχι τα βασιλικά ρούχα, ενώ φορούσε καπέλο και όχι το στέμμα το οποίο είναι πλέον βαρύ και επίπονο να φορεθεί από την 93χρονη βασίλισσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1