Κόσμος

Γερμανία: Δεκάδες μαϊμούδες νεκρές από φωτιά σε ζωολογικό κήπο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην πόλη Κρέφελντ στη Γερμανία και είχε ως συνέπεια να καταστραφεί ο χώρος ολοσχερώς και δεκάδες μαϊμούδες να απανθρακωθούν.

Η αστυνομία στη Γερμανία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης προκλήθηκε από πυροτεχνήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και άφησε πίσω της νεκρά περισσότερα από 30 ζώα. Ένας παρακείμενος χώρος όπου βρίσκονται γορίλες παρέμεινε ανέπαφος.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ευχαρίστησε τις “πολυάριθμες προσφορές βοηθείας”, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι σαφές τι είδους βοήθεια έχει ανάγκη. “Βρισκόμαστε ακόμη υπό την επήρρεια σοκ και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αν και πού απαιτείται βοήθεια”.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πυροτεχνημάτων στην ΕΕ. Κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του εντυπωσιακού αυτού θεάματος κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα.

Ο ζωολογικός κήπος για μαϊμούδες είχε ανοίξει το 1975 και με την πάροδο των ετών φιλοξένησε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα