Πολιτική

Χάφταρ: “Φρούριο” το Σύνταγμα για την συνάντηση με τον Δένδια!

Ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ βρίσκεται στην Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τον υποδέχθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για μια πρώτη, ιδιωτική συνάντηση.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, 16.01.2020, ο Χαλίφα Χάφταρ, με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Λιβύης να είναι ραγδαίες!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) καταφθάνει στην χώρα μας (σ.σ. σχεδόν το… προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αποψινή του τηλεοπτική συνέντευξη) όλα… χτύπησαν κόκκινο.

Click4more: Διπλωματικός “πυρετός” για την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα! Ο αιφνιδιασμός, οι ισορροπίες και το άγριο παρασκήνιο

Είναι, άλλωστε, μια επίσκεψη που αφενός ήταν αιφνίδια και αφετέρου γίνεται μόλις λίγες ώρες πριν την κρισιμότατη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο Χάφταρ θα συναντηθεί την Παρασκευή, 17.01.2020, τόσο με τον υπουργό των Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όσο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο ο Έλληνας ΥΠΕΞ τον συνάντησε ήδη το βράδυ της Πέμπτης, 16.01.2020, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην πλατεία Συντγάγματος.

Ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έφτασε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην “καρδιά” της ελληνικής πρωτεύουσας, με τις εικόνες των πάνοπλων αστυνομικών να είναι χαρακτηριστικές.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου τον περίμενε ο Νίκος Δένδιας. Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιωτική, διήρκεσε μόλις 10 λεπτά και είχε κοινωνικό περιεχόμενο, ως μια υποδοχή του Χάφταρ στην χώρα μας.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι. Αύριο το μεσημέρι ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.

Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη του Χάφταρ στο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Χάφταρ caftar athina in Χάφταρ caftar athina in

Click4more: Γαλλικό “χαστούκι” στον Ερντογάν: Η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας

Χάφταρ caftar athina in Χάφταρ caftar athina in caftar athina in Χάφταρ

Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 105
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
7