Πολιτική

Πέτσας: Η κυβέρνηση είναι αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η επίθεση ακροδεξιών σε δημοσιογράφο στο Σύνταγμα. Ο Στέλιος Πέτσας καταδικάζει το γεγονός, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για φασιστική επίθεση τονίζοντας ότι η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας.

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Να ταυτοποιηθούν οι υπαίτιοι

Την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο φωτορεπόρτερ και μέλος της, Τhomas Jacobi, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στο Σύνταγμα, καταδικάζει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επική γκάφα από τον Βελόπουλο: Παρουσίασε φωτογραφία της Lady Gaga από American Horror Story ως υλικό της υπόθεσης Επστάιν
Με την φωτογραφία - «πειστήριο» προσπάθησε να πείσει τον λαό ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν αποκαλύπτουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του χρηματιστή που αφορούν και την χώρα μας - Δείτε βίντεο
Κυριάκος Βελόπουλος
18
«Σφαγή» on air Δρυμιώτη με Ζαχαριάδη για την τραγωδία στη Χίο: «Γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες;» – «Είστε ακροδεξιός»
Όλα ξεκίνησαν ότι ο πολιτικός αναλυτής υποστήριξε ότι πιστεύει τους Έλληνες, όχι τους λαθρομετανάστες και κατηγόρησε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για ανθελληνισμό
Ανδρέας Δρυμιώτης / Κώστας Ζαχαριάδης
12
«Βαριά» εβδομάδα η επόμενη για το ΠΑΣΟΚ: Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το σημείο μηδέν και οι απαιτήσεις Δούκα
Μία πρώτη γεύση πάντως, θα μπορέσουμε να πάρουμε την επόμενη Κυριακή, αφού για τότε προγραμματίζεται μέχρι αυτή την ώρα, να συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΚΟΕΣ
Νίκος Ανδρουάκης και Παύλος Γερουλάνος
Οι προσδοκίες της Αθήνας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και οι «κόκκινες γραμμές»
Οι εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα και η απάντηση της Αθήνας - Με φόντο το μεταναστευτικό και πολύνεκρο δυστύχημα στη Χίο η συνάντηση των δύο ηγετών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη «χάλκινη» ομάδα πόλο γυναικών: Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας, θερμά συγχαρητήρια
Τα κορίτσια του πόλο συνέτριψαν την Ιταλία στον μικρό τελικό με 15-8 και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρία Καρυστιανού για Χίο: Πόνος βαθύς για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αποδοκιμασία για ένα κράτος που δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές
«Σημαντική η διαφύλαξη δικαιωμάτων της χώρας, αδιαπραγμάτευτη η ανθρώπινη ζωή», γράφει η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της για την τραγωδία
Μαρία Καρυστιανού 70