Κόσμος

Γερμανία: 7 βόμβες στο χώρο που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο Tesla!

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε απόψε ότι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν να εξουδετερώσουν επτά βόμβες στον χώρο όπου μελλοντικά πρόκειται να κατασκευαστεί το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla. Οι βόμβες χρονολογούνταν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκαν κοντά στο Βερολίνο.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των βομβών ολοκληρώθηκε «χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο DPA.

Οι βόμβες ήταν σχετικά μικρές και είχαν ριφθεί από αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla αγόρασε μια έκταση στο Γκρουνχάιντε, στο ανατολικό Βερολίνο, έναντι 40,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη προβλέπεται να λειτουργήσει το 2021 και θα παράγει 500.000 οχήματα ετησίως.

Το σχέδιο ωστόσο έχει επικριθεί επειδή η μονάδα θα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή. Η αποδάσωση θα μπορούσε να βλάψει τα άγρια ζώα αλλά και τις πηγές πόσιμου ύδατος. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, σημείωσε ωστόσο ότι η περιοχή αυτή δεν είναι δασική και ότι το εργοστάσιό του δεν θα καταλαμβάνει παρά «μόνο ένα μικρό μέρος της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους: Αντιστέκονται Ιταλία και Γερμανία, ένθερμος υποστηρικτής ο Μακρόν
Το Ισραήλ εξετάζει την προσάρτηση περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αλλά και τη λήψη μέτρων σε βάρος του Παρισιού που αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος και επιμένει σε συμφωνία ειρήνης
Εμανουέλ Μακρόν
«Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο
Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
Καταδίκη για τη «Μήδεια» της Νέας Ζηλανδίας – Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες
Μια σειρά συμπτώσεων αποκάλυψαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. με μια μητέρα να έχει αφαιρέσει τη ζωή από τα παιδιά της και να έχει κρύψει τις σορούς τους σε βαλίτσες. 
δίκη