Κόσμος

Κοροναϊός: Συλλυπητήρια Κιμ Γιονγκ Ουν στον Κινέζο πρόεδρο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα, όπως ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Ο Κιμ «εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα, η κυβέρνηση και ο λαός της Κίνας θα βγουν σίγουρα νικητές στην εκστρατεία για την καταπολέμηση της ασθένειας», υπό την καθοδήγηση του Σι, σύμφωνα με το KCNA.

Η Κίνα είναι ο πιο στενός σύμμαχος της απομονωμένης από τη διεθνή κοινότητα Βόρειας Κορέας. Η χώρα έχει αναστείλει τις περισσότερες πτήσεις προς την Κίνα, ενώ επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από την Κίνα και αυστηρούς περιορισμούς στις συνοριακές διελεύσεις μετά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS