Κόσμος

Τραμπ: “Μύδροι” για αμβλώσεις και μετανάστες, “μέλι” για την οπλοκατοχή [pics]

Έναν εξαιρετικό λόγο για... την εποχή του Μεσαίωνα εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση των ΗΠΑ.

Κι αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε να «προστατεύσει» το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αψηφώντας τις εκκλήσεις να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ.

«Πάντα θα προστατεύω το δικαίωμά σας βάσει της Δεύτερης Τροπολογίας να κατέχετε και να φέρετε όπλα», τόνισε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, επευφημούμενος από τους Ρεπουμπλικάνους και ορισμένους Δημοκρατικούς. Αναφερόταν στη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η ερμηνεία της οποίας είναι αντικείμενο αντεγκλήσεων στις ΗΠΑ.

Νόμος για τις αμβλώσεις

Εξάλλου, ο Τραμπ προέτρεψε το Κογκρέσο να περάσει νόμο τον οποίο περιορίζονται οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις προχωρημένης κύησης.

«Πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερό δώρο του Θεού», είπε ο Τραμπ, επανερχόμενος σε μια θεματική που επίσης διχάζει τις ΗΠΑ. Η θρησκευτική δεξιά πιέζει να περιοριστεί το δικαίωμα στην άμβλωση.

trump

Και οι μετανάστες στο στόχαστρο

Ακόμη, ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς για την υπερβολικά «χαλαρή», κατ’ αυτόν, πολιτική τους στο ζήτημα των παράτυπων μεταναστών. Απαίτησε να καταρτιστεί νέα νομοθεσία ώστε να σταματήσει να προσφέρεται «υγειονομική φροντίδα στους λαθρομετανάστες».

«Αν έρχεστε παράνομα εδώ θα σας απελαύνουμε αμέσως από τη χώρα μας», είπε εξάλλου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χειροκροτούμενος από τους Ρεπουμπλικάνους. Αναφέρθηκε λεπτομερώς σε μια δολοφονία «εν ψυχρώ» που διέπραξε παράτυπος μετανάστης για να καταδικάσει στη συνέχεια τις «φρικτές» πόλεις που προσφέρουν προστασία σε αιτούντες άσυλο και μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής.

“Έχουμε συντρίψει την οικονομία του Ιράν”

Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν συντρίψει την οικονομία του Ιράν και απαίτησε για ακόμη μια φορά από την Τεχεράνη να αλλάξει πολιτική.

«Το ιρανικό καθεστώς πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, να σταματήσει να σκορπάει θάνατο, τρομοκρατία και καταστροφή και να αρχίσει να εργάζεται για το καλό του λαού του», είπε ο Τραμπ.

click4more: Η Πελόζι έσκισε την ομιλία Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους! Πρωτοφανείς εικόνες

Η Τεχεράνη αρνείται ότι έχει σκοπό να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο. Επιμένει πως το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας έχει αποκλειστικά ειρηνικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

«Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να κάνουν μια πολύ καλή και πολύ γρήγορη ανάκαμψη. Ίσως να είναι πολύ περήφανοι ή πολύ ανόητοι για να ζητήσουν τη βοήθειά μας. Είμαστε εδώ. Ας δούμε ποιον δρόμο θα επιλέξουν. Επαφίεται αποκλειστικά σε αυτούς», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στους ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι ΗΠΑ και το Ιράν έφθασαν στα πρόθυρα πολέμου τον Ιανουάριο, μετά την αμερικανική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Ιράκ στην οποία εξοντώθηκε ο ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο ισχυρός διοικητής της Δύναμης αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.trump

“Τσιμουδιά” για την δίκη του

Παράλληλα ο Τραμπ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην παραπομπή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη δίκη του στη Γερουσία.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ, στελέχη του κόμματός του είχαν προτρέψει τον Τραμπ να αποφύγει να θίξει το ζήτημα, την παραμονή της σημερινής ετυμηγορίας.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα απαλλαχθεί από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, όπως προέβλεπαν πολλοί εξαρχής, αφού για να κριθεί ένοχος και να καθαιρεθεί θα απαιτείτο πλειοψηφία δύο τρίτων στην — ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους — Γερουσία των εκατό εδρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν