Κόσμος

Όσκαρ 2020: Πανηγύρια στη Νότια Κορέα για τα Παράσιτα!

Με μια αγκαλιά Όσκαρ έφυγε από την 92η Τελετή των Κινηματογραφικών Βραβείων ο Μπονγκ Τζουν Χο, ο σκηνοθέτης της ταινίας Παράσιτα κάνοντας τους συμπατριώτες του στη Νότια Κορέα να παραληρούν.

Ενθουσιασμός, υπερηφάνεια και συγκίνηση επικρατούν σήμερα στη νοτιοκορεατική κοινωνία έπειτα από την επιτυχία της ταινίας “Παράσιτα”. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι η ταινία έγραψε ιστορία στον νοτιοκορεατικό κινηματογράφο, αλλά και στα Όσκαρ.

Η ταινία του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο με θέμα το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους στην πατρίδα του έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που απέσπασε την ύψιστη διάκριση του Χόλιγουντ προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Νότια Κορέα.

Ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε κατενθουσιασμένος με την διεθνή αναγνώριση που απέσπασε ο νοτιοκορεατικός κινηματογράφος.

Click4More Γέμισε Παράσιτα το Χόλιγουντ! Σάρωσε τα βραβεία η ταινία της χρονιάς! Όλοι οι νικητές

“Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την δύναμη και την υπερηφάνεια που εμπνέει (η ταινία) στον νοτιοκορεατικό λαό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο και για τους συντελεστές”, δήλωσε.

Τα “Παράσιτα” κέρδισαν τέσσερα Όσκαρ–καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας–διαψεύδοντας εκείνους που προέβλεπαν ότι η Ακαδημία θα περιφρονούσε μια υποτιτλισμένη ασιατική ταινία.

Οι λάτρεις του νοτιοκορεατικού κινηματογράφου αντέδρασαν με ενθουσιασμό.

A man watches a TV broadcasting a news report on South Korean director Bong Joon-ho who won four Oscars with his film "Parasite", in Seoul, South Korea, February 10, 2020.   REUTERS

“Μου’ ρχονται δάκρυα”, έγραψε ένας χρήστης του Twitter. “Είμαι τόσο υπερήφανος για τον Μπονγκ Τζουν-χο. Είναι υπέροχο να ακούς επινίκια ομιλία στα κορεατικά”.

Ένας άλλος αστειεύτηκε: “Δεν θα έπρεπε σήμερα να κηρυχθεί αργία;”.

Η ηθοποιός Σάντρα Ο, η οποία είναι γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Grey’s Anatomy είναι Καναδή, κόρη Νοτιοκορεατών μεταναστών και ήταν μια από τις παρουσιάστριες της τελετής στο Λος Άντζελες: “Τόσο υπερήφανη που είμαι Κορεάτισσα!”, έγραψε στο Twitter μαζί με τα συγχαρητήριά της.

https://twitter.com/IamSandraOh/status/1226732292925620226?s=20

Ο Ντάρσι Πακέ, ένα κριτικός κινηματογράφου με έδρα τη Σεούλ, ο οποίος έγραψε τους υπότιτλους στην αγγλική γλώσσα για τα “Παράσιτα”, δήλωσε: “Είμαι τόσο χαρούμενος…δεν υπάρχει”.

Sandra Oh attends the Vanity Fair Oscar party in Beverly Hills during the 92nd Academy Awards, in Los Angeles, California, U.S., February 9, 2020.    REUTERS

“Ελπίζω όλοι οι κορεάτες κινηματογραφιστές να μπορέσουν να μοιραστούν αυτή τη στιγμή και να αισθανθούν υπερήφανοι γιατί είναι η υπερβολικά σκληρή δουλειά και ο επαγγελματισμός της βιομηχανίας στο σύνολό της που συμβάλλουν στο να γίνει μια ταινία σαν τα ‘Παράσιτα’ “.

Η νοτιοκορεάτισσα κινηματογραφίστρια και ακαδημαϊκός Κιμ Σο-γιάνγκ, η οποία το 2000 έκανε γνωστή στους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν μια από τις πρώτες κωμωδίες του Μπονγκ, με τίτλο “Σκύλοι που Γαβγίζουν Δεν Δαγκώνουν”, δήλωσε ότι ο σκηνοθέτης “κέρδισε με την αξία του”.

“Παρακολουθώ τη δουλειά του τα τελευταία 20 χρόνια και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης. Χαίρομαι πολύ για εκείνον σαν συνάδελφος κινηματογραφίστρια στη Νότια Κορέα καθώς ο Μπονγκ υπήρξε πάντα ένας ευυπόληπτος συνάδελφος που παρέμενε ανέκαθεν κοινωνικά ευαίσθητος, ειλικρινής πολίτης ακόμη και εκτός της βιομηχανίας του κινηματογράφου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες