Κόσμος

Μέρκελ: Ο ρατσισμός και το μίσος είναι δηλητήριο

Την αιματηρή επίθεση στην Έσση σχολίασε η Αγγελα Μέρκελ κάνοντας λόγο για μια θλιβερή μέρα για τη χώρα.

«Ο ρατσισμός είναι δηλητήριο, το μίσος είναι δηλητήριο» και είναι υπεύθυνο για πολλά εγκλήματα, δήλωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Χανάου της Έσσης και υπενθυμίζοντας την δολοφονία του πολιτικού Βάλτερ Λίμπκε, τις δολοφονίες από μέλη της NSU και την επίθεση στο Χάλε.

Η κυρία Μέρκελ έκανε λόγο για μια «θλιβερή μέρα για τη χώρα» και εξέφρασε την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες. «Αισθάνομαι την βαθιά οδύνη για τον βίαιο θάνατο τόσο πολλών συμπολιτών μας, την οδύνη που αισθάνονται σήμερα οι άνθρωποι στην Χανάου και σε όλη την Γερμανία», δήλωσε η Καγκελάριος και τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «με όλη της την αποφασιστικότητα και την δύναμη» απέναντι σε όσους προσπαθούν να διχάσουν την Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
2