Κόσμος

Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει πλήρως την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού. Η σταθερή δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και πέραν της χώρας μας», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt”.

Ο Σολτς τόνισε επίσης πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή συνεργασία στον αγώνα κατά της κρίσης του κορονοϊού. «Εάν ο ιός ελεγχθεί και η οικονομική δραστηριότητα επανεκκινήσει, πρέπει να ενισχύσουμε την οικονομία με τις κατάλληλες αποφάσεις, τα κατάλληλα προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα θα πρέπει στη συνέχεια να τα συντονίσουμε στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή συνεργασία είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί όμως επί του παρόντος απαραίτητη την βοήθεια σε άλλες χώρες του ευρώ μέσω του ταμείου διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. «Η συζήτηση είναι πρόωρη. Και μόνο η απλή ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξασφαλίζει την σταθερότητα, διότι μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή σε λειτουργία και έχει μια εξαιρετική αποτελεσματικότητα».

Στην ερώτηση εάν η στάσιμη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα επιταχυνθεί λόγω της κρίσης, ο Σολτς απάντησε: «Η μεταρρύθμιση έχει προχωρήσει αρκετά, αλλά σίγουρα τίποτα δεν θα τεθεί αμέσως σε ισχύ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Θρήνος για τους 6 νεκρούς από τη φωτιά στην Τουρκία - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους 5 τραυματίες - Δείτε βίντεο
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά