Κόσμος

Κορονοϊός: Συνολικά 21 νεκροί και 570 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βόρεια Μακεδονία

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Βόρεια Μακεδονία την ώρα που συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βόρεια Μακεδονία από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 21 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φιλίπτσε.

Ακόμη, καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία ανέρχεται πλέον στα 570.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την επέκταση του χρόνου απαγόρευσης της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, τις εργάσιμες ημέρες απαγορεύεται η κίνηση των πολιτών από τις 16.00 ώρα έως τις 05.00 ώρα της επόμενης ημέρας.

Επίσης, τις καθημερινές οι ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 10.00 και 12.00, ενώ οι νέοι κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν επίσης δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 13.00 και 15.00.

Όσον αφορά τα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά στις 16:00 της Παρασκευής και λήγει στις 05:00 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο ατόμων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν