Media

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει πως φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό με μπισκότα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μένουμε σπίτι, και όσο ανοίγει ο καιρός, τι πιο δροσερό από ένα σπιτικό παγωτό. Η συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο.

Είστε λάτρης του παγωτού και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι επιθυμείτε να φτιάχνετε απολαυστικό παγωτό, όποτε εσείς το θελήσετε; Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μία εξαιρετική ιδέα.

Υλικά
Για 2 φόρμες του κέικ
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. μπανάνες
300 γρ. γεμιστά μπισκότα
60 γρ. φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει.

Παράλληλα με ένα πιρούνι λιώνουμε τις 2 μπανάνες και τις προσθέτουμε μέσα στο μίξερ ανακατεύοντας ελαφρώς με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή κουτάλα. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε την τελευταία μπανάνα και την προσθέτουμε κι αυτή στο μείγμα.

Θρυμματίζουμε στο multi καλά τη μία από τις δύο συσκευασίες του μπισκότου και χοντροκόβουμε τη δεύτερη με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε και τα μπισκότα στο μείγμα.

Προσθέτουμε λαδόκολλα σε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ και χωρίζουμε το μείγμα του παγωτού στα 2. Τέλος απλώνουμε κατά μήκος από δύο κ.σ. φυστικοβούτυρο στην κάθε φόρμα κι με ένα μαχαίρι δημιουργούμε νοητούς κύκλους, έτσι ώστε να ανακατέψουμε ελαφρώς το φυστικοβούτυρο με το υπόλοιπο μείγμα παγωτού.

Αν το φυστικοβούτυρο είναι πολύ σφιχτό το ζεσταίνουμε ελαφρώς στα μικροκύματα ή σε ένα μπεν μαρί.

Τυλίγουμε πολύ καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα
OGAE για ολόκληρη την πρόβα της Klavdia στην Eurovision: «Τα φώτα, το όλο σκηνικό και η ερμηνεία της φοβερή»
Γεμάτη συναίσθημα και φωνητική τελειότητα, η Κλαυδία στο τέλος της εμφάνισης καταφέρνει και βρίσκει το Φως. Ή μάλλον γίνεται το Φως. Και ναι, αυτό για το οποίο περιμέναμε πλέον μπορεί να επιβεβαιωθεί!
Η Klavdia
Ισραηλινός δημοσιογράφος για Μαρίνα Σάττι: «Δεν σεβάστηκε την Έντεν Γκολάν στην Eurovision, της έδειξα την ίδια ασέβεια»
«Η Σάττι αποφάσισε να απαντήσει και έγραψε πως "με αυτές τις ωτοασπίδες δεν θα ακούσεις τις βόμβες που πέφτουν, σκ…". Απάντησα ευγενικά» λέει ο δημοσιογράφος του Ισραήλ για την ανάρτησή του με τις ωτοασπίδες
Η Μαρίνα Σάττι