Κόσμος

Η ρεμδεσιβίρη αναμένεται να εγκριθεί στην Ιαπωνία μέσα στην εβδομάδα

Το φάρμακο ρεμδεσιβίρη των εργαστηρίων Gilead Sciences Inc ενδέχεται να εγκριθεί στην Ιαπωνία για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

Η έγκριση για τη ρεμδεσιβίρη αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο.

Η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε εκτάκτως την περασμένη εβδομάδα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τον κορονοϊό και η εταιρεία Gilead κατέθεσε χθες αίτημα για την έγκρισή της στην Ιαπωνία.

Ο Κάτο είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι εφόσον η επιτροπή αξιολόγησης δώσει το πράσινο φως, ο ίδιος σχεδιάζει να το εγκρίνει αμέσως.

«Μόλις εισαχθεί, θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουν όσοι υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε ο Κάτο.

Η Ιαπωνία μετρά 579 νεκρούς και 16.000 καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Χθες, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως την 31η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6