Κόσμος

Ασύλληπτο νούμερο – Πάνω από 38 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ

Η ανεργία στις ΗΠΑ καλπάζει με τον αριθμό αυτών που έχουν μείνει χωρίς δουλεία να τρομάζει καθώς ξεπέρασε τα 38 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας – τα πιο έγκαιρα σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας – έδειξαν μία εκτίναξη σε ύψος – ρεκόρ των Αμερικανών που είναι άνεργοι, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις πιθανόν δεν βιάζονται, καθώς ανοίγουν ξανά, να επαναπροσλάβουν εργαζόμενους.

Η ευρεία αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανεργία από τη Μεγάλη Ύφεση. «Οι πολιτείες μπορεί να ανοίγουν ξανά, αλλά η αγορά εργασίας είναι ακόμη κλειστή για εκατομμύρια ανθρώπους στην Αμερική και η απώλεια εισοδήματος και δαπάνης από όσους είναι άνεργοι θα είναι ένας σημαντικός αντίθετος άνεμος για την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της MUFG στη Νέα Υόρκη.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 249 χιλιάδες σε 2,438 εκατομμύρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων από τις 21 Μαρτίου να ανέρχεται σε περίπου 38,6 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν, δείχνοντας ότι οι αιτήσεις ήταν κατά 294 χιλιάδες λιγότερες σε σχέση με αυτές που είχαν ανακοινωθεί. Υπήρξαν και κάποιες ενθαρρυντικές ειδήσεις. Μία έρευνα της κεντρικής τράπεζας της Φιλαδέλφειας έδειξε σήμερα ότι η αισιοδοξία των επιχειρήσεων στην περιοχή αυξήθηκε, καθώς οι προοπτικές για το επόμενο εξάμηνο εκτινάχθηκαν τον Μάιο σε υψηλό επίπεδο 2,5 ετών. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώνονται σταδιακά από το επίπεδο – ρεκόρ των 6,867 εκατομμυρίων την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο