Κόσμος

“Φαρμάκι” από Γιούνκερ για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Zαν-Κλωντ Γιούνκερ επέκρινε τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ. «Αυτός ο προϋπολογισμός στερείται προσανατολισμού προς το μέλλον. Σε πολλούς τομείς θα διατίθενται τώρα λιγότερα χρήματα», δήλωσε στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T-Online.

«Αν τον συγκρίνω με τον τελευταίο πολυετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την άνοιξη του 2018, τα χρήματα περικόπτονται πια και μάλιστα (τα χρήματα) των εκπαιδευτικών ανταλλαγών του προγράμματος Erasmus, της υγείας, της έρευνας, της άμυνας».

Τον επί σειράν ετών εν ενεργεία Ευρωπαίο πολιτικό ενόχλησε επίσης ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις της συνόδου κορυφής, διότι πολλές αντιπαραθέσεις δημοσιοποιήθηκαν αμέσως: «Είναι αυτή η νέα άποψη για τη διαφάνεια να δημοσιοποιείται δηλαδή αμέσως κάθε βαριά φράση η οποία ανταλλάσσεται; Κατά βάσιν, ωστόσο, δεν ήταν ένα ειδικό φαινόμενο αυτής της συνόδου κορυφής το ότι υπάρχουν δηλαδή ορισμένοι οι οποίοι αποκλίνουν. Το κάνουν αυτό ώστε να μπορούν να προσέξουν στην πατρίδα τους ότι συμμετείχαν και αυτοί στο χορό», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

Παρά τον θυμό του για όσα έγιναν στην σύνοδο κορυφής, ο Γιούνκερ εκφράζει πάντως την ικανοποίησή του που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατάφεραν να καταλήξουν τελικά σε συμφωνία: «Απλώς πρέπει να φανταστείτε τι θα συνέβαινε στις χρηματοπιστωτικές αγορές εάν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία. Επομένως, αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη από καμία».

Πηγή: t-online/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Ο Τραμπ μου ζήτησε να πείσουμε τη Χαμάς για την ειρήνη στη Γάζα
«Η Χαμάς απάντησε λέγοντάς μας ότι είναι έτοιμη για ειρήνη και διαπραγματεύσεις. Με άλλα λόγια, δεν έλαβε αντίθετη στάση. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πολύτιμο βήμα. Η Χαμάς είναι μπροστά από το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φον ντερ Λάιεν: Κάτι νέο και επικίνδυνο συμβαίνει στους ουρανούς της Ευρώπης – Τείχος κατά των drones θα μας προστατεύσει
«Δεν πρόκειται για τυχαία παρενόχληση», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσιάζοντας το σχέδιο της Επιτροπής για την ασφάλεια της Ευρώπης απέναντι σε αυτό που χαρακτήρισε ως υβριδικό πόλεμο εν εξελίξει
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
14