Κόσμος

Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Λουκασένκο σε Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία!

Οι τρείς χώρες της Βαλτικής, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία, κήρυξαν ανεπιθύμητα πρόσωπα τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο και άλλους 29 Λευκορώσους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εξαιτίας της βίαιας καταστολής των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και των συνεχιζόμενων διώξεων που επακολούθησαν μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Σχετικές ανακοινώσεις έκαναν τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών της Βαλτικής αναφέροντας ότι ο κατάλογος αυτός είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά ενδεχομένως να διευρυνθεί αργότερα.

Στον κατάλογο εκτός από τον Λουκασένκο, συμπεριλαμβάνεται ο μεγαλύτερος γιός του και σύμβουλός του για θέματα ασφαλείας Βίκτορ Λουκασένκο.

Πηγή: TASS/Reuters/AFP/ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2