Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Πρωτόκολλα και για την αποκατάσταση όσων νόσησαν από τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν αφήσαμε κανένα συμπολίτη μας πίσω μας και δεν θα αφήσουμε κανένα χωρίς να τον καλύψουμε. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο», ανέφερε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που κυρώνει τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως «ήδη ετοιμάζουμε τα κατάλληλα και απαραίτητα πρωτόκολλα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση όσων προσβλήθηκαν από τον covid 19, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το κομμάτι αυτό».

Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σχετικά για την μεγάλη τομή που σχεδιάζεται στην πρωτοβάθμια Υγεία, με την λειτουργία Μονάδων Χρονίων Παθήσεων και των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, ο υφυπουργός τόνισε πως «πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των χρονίων παθήσεων. Έτσι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Οι χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζονται σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας».

Εξήγησε δε, πως «δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο, δεν κάνουμε τίποτε το διαφορετικό από το αυτονόητο. Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί δεν θέλετε να έχει και ο δημόσιος τομέας;».

Ο κ. Κοντοζαμάνης απέρριψε τις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας πως δεν είμαστε σε μια γενικευμένη καραντίνα: «Η χώρα λειτουργεί, η οικονομία λειτουργεί, το θέμα είναι πού βρίσκονται αυτά τα κρούσματα και τι μέτρα λαμβάνουμε».

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως «ενώ ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού εφέτος, λόγω της πανδημίας που προέκυψε έχουμε ξεπεράσει τις 6.200 προσλήψεις με συγκεκριμένο προγραμματισμό και με μόνιμες προσλήψεις, όχι μόνο λοιπού προσωπικού αλλά και γιατρών. Σχετικά με τις ΜΕΘ, ο υφυπουργός είπε ότι «πράγματι μετατρέψαμε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε ΜΕΘ, καθώς και ειδικές χειρουργικές αίθουσες που οι συνθήκες το επέτρεπαν, όταν στο εξωτερικό αναγκάστηκαν να μετατρέψουν διαδρόμους σε ΜΕΘ για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως σε αυτή την μάχη «δεν αφήσαμε κανένα συμπολίτη μας πίσω, ούτε τα άτομα της τρίτης ηλικίας στα γηροκομεία, όπως μας είπατε, ούτε τους περιφερόμενους νεφροπαθείς που είναι ανασφάλιστοι. Τους καλύψαμε και θα τους καλύψουμε όλους. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο» ανέφερε, ενώ διαβεβαίωσε επίσης πως «κανένας γιατρός δεν θα μείνει απλήρωτος, ούτε καμία ώρα υπερωρίας που έχει κάνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στους Financial Times: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία μορφή πληρωμής στα Στενά του Ορμούζ
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι αποτελούν μια σταθερή επιλογή εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δημοσιογράφο Gideon Rachman για το podcast "The Rachman Review"
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με την άρση της ασυλίας της ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της
«Η βουλευτική ασυλία δεν δόθηκε από τον Συνταγματικό νομοθέτη ως ιδιαίτερο προνόμιο συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτών αλλά ως προστασία του βουλευτή για πράξεις συνδεόμενες με τα καθήκοντά του»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Η Μαρία Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της: Η παρουσίαση του κόμματος, η ελπίδα και ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης
Το τελευταίο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της, τόσο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις όσο και μέσω επαφών και συναντήσεων
Μαρία Καρυστιανού 32
Αλέξης Τσίπρας για το νέο κόμμα: «Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» - Οι εκπλήξεις στο Θησείο, η Μπαρτσελόνα και η μουσική του Κραουνάκη
Για την εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες εκατοντάδες εθελοντές
Αλέξης Τσίπρας 23
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 9