Χωρίς κατηγορία

Αυτό είναι το όραμα του Ερντογάν: Οθωμανική «λίμνη» ολόκληρη η Μεσόγειος!

Τις πραγματικές του προθέσεις αποκάλυψε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν, αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μποζκούρτ, ο Ερντογάν διεκδικεί και πάλι την Οθωμανική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής χαλιφάτου και της επικυριαρχίας του Τουρκικού νόμου σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Ο Μποζκούρτ παραθέτει το απόσπασμα ομιλίας του Ερντογάν το βράδυ της Δευτέρας, στο οποίο αναφέρει:

«…Η ναυτική νίκη στην Πρέβεζα, της οποίας την 482η επέτειο γιορτάσαμε χθες, είναι ένα από τα πιό υπέροχα σύμβολα για τις βαθιές ρίζες της παρουσίας μας στην Μεσόγειο. Με αυτή τη λαμπρή νίκη υπό τις διαταγές του Μπαρμπαρός Πασά το 1538, η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο εδραιώθηκε…».

Δείτε τι ανέφερε ο Ερντογάν για την πρόσφατη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και το βίντεο της ομιλίας του με το χαρακτηριστικό απόσπασμα, στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Το βούλευμα απαριθμεί, συνολικά 10 αστοχίες - δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές στο παιχνίδι του λούνα παρκ - όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική 1