Πολιτική

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων για την δίκη της Χρυσής Αυγής

«Εγκληματική» οργάνωση χαρακτηρίζει τη «Χρυσή Αυγή» με ψήφισμα που ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών εν όψει της απόφασης του δικαστηρίου και στέλνοντας «ισχυρό διαπαραταξιακό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού», όπως τονίζει ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

«Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, το οποίο είναι το εξής: «Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις. Το δημοτικό συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Ο δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξή της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
15
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 148
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 52