Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρεμιέρα με νίκη, ζόρια και Μέσι για την Αργεντινή στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 (video)

Πρεμιέρα με νίκη, ζόρια και Μέσι για την Αργεντινή στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 του Εκουαδόρ στο πρώτης παιχνίδι για προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στην επιστροφή του στην “αλμπισελέστε”.

Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι στάθηκε αρκετό ώστε να δώσει στην Αργεντινή την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Εκουαδόρ στην πρεμιέρα των προκριματικών της ζώνης της Λατινικής Αμερικής. Η “αλμπισελέστε” δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά το γκολ του Μέσι στο 13ο λεπτό της έδωσε το τρίποντο.


“Ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα προκριματικά και όλοι οι αγώνες θα είναι τόσο σκληροί όσο αυτός. Ελπίζαμε ότι η απόδοσή μας θα ήταν διαφορετική, αλλά έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που παίξαμε μαζί, αυτό ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και υπήρχε νευρικότητα”, δήλωσε ο σταρ της Μπαρτσελόνα, που επέστρεψε μετά την τιμωρία του στη δράση με την εθνική ομάδα.

Με αυτή τη νίκη η Αργεντινή επέκτεινε το αήττητο σε οκτώ παιχνίδια με προπονητή τον Λιονέλ Σκαλόνι, ενώ το επόμενο παιχνίδι είναι την Τρίτη (13/10) εναντίον της Βολιβίας στο Λα Παζ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ματς που διεξήχθησαν την ίδια ώρα, Στο ντέρμπι της ημέρας η Ουρουγουάη νίκησε τη Χιλή με 2-1. Ο Μάξι Γκόμες πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 93′, ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Σουάρες με πέναλτι στο 39′. Η Χιλή διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία, καθώς στο 89′ κι ενώ βρήκε η μπάλα καθαρά στο χέρι του Κόατες ο διαιτητής δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι και δεν πήγε στο VAR. Οι Χιλιανοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 54′ με τον Αλέξις Σάντσες.

Τέλος Παραγουάη και Περού μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς το 2-2 δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο. Και τα 4 γκολ μπήκαν στην επανάληψη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις