Κόσμος

Κορονοϊός: Τρόμος και στη Γερμανία – Κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας

Για τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Ο κ. Σέντερ τόνισε πως βασική προτεραιότητα παραμένει η διατήρηση της λειτουργίας των σχολείων και της οικονομίας στη Γερμανία ενώ η υπουργός Υγείας τόνισε πως το lockdown» βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μας, αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας στην πρωτεύουσα.

«Ο κορονοϊός επέστρεψε με όλη του τη δύναμη. Το δεύτερο κύμα είναι εδώ», δήλωσε ο κ. Σέντερ μιλώντας στο βαυαρικό κοινοβούλιο και τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή και σύνεση προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη γενικευμένου «lockdown».

«Προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown», δήλωσε και ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων μέτρων, όπως την προσθήκη του «σκούρου κόκκινου» φαναριού, για τις περιοχές με περισσότερα από 100 κρούσματα κορονοϊού σε διάστημα επτά ημερών και την υποχρεωτική διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ για τους κατοίκους της Βαυαρίας οι οποίοι ταξιδεύουν καθημερινά στις γειτονικές χώρες για την εργασία τους.

Διευκρίνισε πάντως ότι η βαυαρική κυβέρνηση επιθυμεί τα σύνορα να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την αύξηση κρουσμάτων τόσο στην Γερμανία όσο και στις γύρω χώρες.

Στο Βερολίνο, το οποίο εδώ και μέρες κατατάσσεται στις «περιοχές κινδύνου», η υπουργός Υγείας Ντιλέκ Καλαϊτσί προειδοποίησε σήμερα μιλώντας στο Ραδιόφωνο Βερολίνου – Βραδεμβούργου (RBB) για τον κίνδυνο νέου «lockdown» στην πόλη, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη των μολύνσεων και να αποδώσει τα νέα κρούσματα σε συγκεκριμένη εστία.

Από το ερχόμενο Σάββατο μάλιστα τα μέτρα αυστηροποιούνται, με την επιβολή χρήσης μάσκας σε δέκα κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου, με αυξημένη εμπορική κίνηση και με την εισαγωγή νέων περιορισμών σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, θυμάται τη στήριξη της Ούσα Βανς μετά την δολοφονία του: «Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω»
Η Έρικα Κερκ εξομολογήθηκε στη σύζυγο του Τζέι Ντι Βανς ότι δεν ήξερε πώς θα καταφέρει να αντέξει την απώλεια του άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ με την Ούσα Βανς
Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει την ασφάλεια σε όλη τη χώρα για το Εβραϊκό Νέο Έτος – Ξανάνοιξε το πέρασμα με την Ιορδανία
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση στη διάρκεια των εορτασμών - Την ίδια στιγμή, το πέρασμα Άλενμπι, που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, άνοιξε ξανά
Ισραηλινά στρατεύματα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking για λύτρα
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) επιβεβαίωσε ότι οι μαζικές δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόματης καταχώρισης επιβατών σε αρκετά αεροδρόμια οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που στόχευσε εξωτερικό πάροχο
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου 1
Η κηδεία του Τσάρλι Κερκ μέσα από φωτογραφίες: Ο εμπρηστικός Τραμπ, η χήρα Έρικα, η επανασύνδεση με Μασκ και το μέλλον του MAGA μετά τη δολοφονία
Η πεντάωρη τελετή μνήμης για τον ιδρυτή του κινήματος Turning Point USA Τσάρλι Κερκ ξεπέρασε τα όρια ενός αποχαιρετισμού και εξελίχθηκε σε θρησκευτική και πολιτική σύναξη
Έρικα Κερκ 3
Η Ουκρανία κατέστρεψε για πρώτη φορά 2 δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Beriev στην Κριμαία – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Πρόκειται για σπάνια και ακριβά αεροσκάφη που για δεκαετίες θεωρούνταν το «καμάρι» της σοβιετικής και ρωσικής αεροπορίας - Η Ρωσία έχασε μοναδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα
Beriev
7