Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: Οι γιατροί ζητούν “ολικό lockdown” – “Εκτός ελέγχου” η πανδημία στη χώρα

Η κατάσταση στην Ιταλία είναι “σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου”, σύμφωνα με τους γιατρούς. Ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει χωρίς καθυστέρηση “πλήρες lockdown” για να συγκρατηθεί το δεύτερο κύμα της Covid19.

Η Ιταλία καταγράφει καθημερινά από 30.000 έως 40.000 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να δέχεται ισχυρή πίεση, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας απειλούνται με κορεσμό σε πολλές περιφέρειες και τα νοσοκομεία είναι αναγκασμένα να αναβάλλουν προγραμματισμένες επεμβάσεις και εξετάσεις για άλλες παθολογίες.

“Η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου”, δήλωσε σήμερα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RAI ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Sacco του Μιλάνου, πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, της περιφέρειας που έχει πληγεί περισσότερο στην Ιταλία.

“Οι άλλες ασθένειες δεν κάνουν απεργία επειδή υπάρχει η Covid και πρέπει να οργανωθούμε (…) επειδή διαφορετικά η πανδημία θα κάνει τελικά ζημιές πέραν του ήδη πολύ λυπηρού μεγάλου αριθμού νεκρών”, πρόσθεσε.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επλήγη τον Φεβρουάριο από την επιδημία της Covid19, έχει καταγράψει έκτοτε περισσότερους από 41.000 θανάτους και περισσότερα από 935.000 κρούσματα.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας, αποφάσισε να κατατάξει τις 20 ιταλικές περιφέρειες σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχωρώντας από το κίτρινο, όπου είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο, μέχρι το κόκκινο, όπου επιβάλλεται ένα σχετικά αυστηρό lockdown.

Τέσσερις περιφέρειες τέθηκαν στην κόκκινη ζώνη από την κυβέρνηση και μια πέμπτη αποφάσισε μόνη της να τεθεί σε lockdown χθες, Κυριακή, το βράδυ, ενώ δύο άλλες βρίσκονται στην πορτοκαλί ζώνη και οι υπόλοιπες στην κίτρινη ζώνη.

Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων, τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Φιλίπο Ανέλι, απαίτησε να επιβληθεί “πλήρες lockdown σε όλη τη χώρα”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού