Κόσμος

Το «ξεκόβουν» στην Ιταλία! «Χριστούγεννα χωρίς κοσμικότητες»

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε σήμερα στην ανάγκη να αλλάξουν, φέτος, οι συμπατριώτες του στην Ιταλία, τον καθιερωμένο κι παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

«Πρέπει να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κοσμικότητες, διότι διαφορετικά οι μολύνσεις από κορονοϊό θα αυξηθούν και πάλι εντυπωσιακά», δήλωσε ο Κόντε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «αν υπάρξουν υπερβολικές κοινωνικές επαφές, τον Ιανουάριο θα αυξηθούν τα περιστατικά, με περισσότερους θανάτους, νεκρούς και πίεση στις ΜΕΘ της χώρας. Κάτι που η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της».

Click4more: Σουηδία: Νόμπελ… κακοδιαχείρισης; Στο προσκήνιο οι μάσκες με τον κορονοϊό να σαρώνει

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης «χρειάζεται περιορισμός των κοσμικών δραστηριοτήτων, αν και οι πολίτες θα μπορέσουν -πιθανότατα- να ανταλλάξουν δώρα, ώστε να επιτραπεί και στην οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί και πάλι».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου και του Τορίνο, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση της Ρώμης να μπορέσουν να χαλαρώσουν, πιθανώς στο τέλος του μηνός, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις του τοπικού lockdown που τους έχει επιβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2