Κόσμος

Κορονοϊός: Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα στη Γερμανία

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση και στη Γερμανία και σύμφωνα με τοπικά μέσα υπάρχουν σκέψεις για παράταση του μερικού lockdown τουλάχιστον λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων του Βερολίνου «Berliner Morgenpost» και «Tagesspiegel» καθώς επίσης του οικονομικού περιοδικού «Business Insider» τα ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία σκέφτονται την παράταση του μερικού lockdown, το οποίο λήγει στο τέλος του μήνα, έως τουλάχιστον λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Την επόμενη Τετάρτη, οι ηγέτες των κρατιδίων θα αποφασίσουν μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ πώς θα προχωρήσουν στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίση του κορονοϊού. Αναμένεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των κρατιδίων θα συζητήσουν για την διατύπωση μιας κοινής πρότασης για την παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), θα εξεταστούν επίσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων περαιτέρω πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3