Κόσμος

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συμφωνεί με Μπάιντεν για την ανευθυνότητα του Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λεντριάν, «συμμερίζεται» τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που κατήγγειλε την Πέμπτη «την απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην άρνησή του να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Βρισκόμαστε σε μία φάση όπου ο Τζο Μπάινεν κάνει λόγο για μια «απίστευτη ανευθυνότητα», κι εγώ συμμερίζονται αυτή τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν. Διαπιστώνω πως η δήλωση του Τζο Μπάιντεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην εκπομπή “Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI”, σε ένα σπάνιο σχόλιο σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επισήμανε, ωστόσο, πως πιστεύει στη «σταθερότητα της αμερικανικής δημοκρατίας».

Η Γαλλία, όπως πολλές χώρες παγκοσμίως, συνεχάρησαν σύντομα τον Τζο Μπάιντεν την 7η Νοεμβρίου, αφότου εξασφάλισε τις ψήφους που χρειαζόταν για να κερδίσει τις εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η επιβεβαίωση του Κρεμλίνου πως ο Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
Καμία έκπληξη για τους Ουκρανούς, απογοήτευση για τους Αμερικανούς - Δεν έχει οριστεί χρόνος για την έναρξη των συνομιλιών, λέει πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ - Καταρρέουν οι ελπίδες ώρα με την ώρα
Βλαντιμίρ Πούτιν